Kantoornieuws

Belangrijk | wijzigingen inloggen Online Salarisportal

Belangrijk informatie over het inloggen in de Online Salarisportal

Vanaf 1 november 2023 gaan een tweetal wijzigingen in de Online Salarisportal plaatsvinden

  1. Het webadres gaat wijzigen in https://onlinesalarisportal.nmbrs.nl
  2. We gaan de portal beter beveiligen met Multi-factor authentication

Webadres (URL)

Het webadres staat op dit moment nog op https://fiscountloonservice.nmbrs.nl. Alle communicatie vanuit de portal werd altijd al verzonden vanuit het domein @onlinesalarisportal.nl. Vanaf 1 november 2023 gaan we dit ook doorvoeren in het webadres.

Heb je een inloglink van de URL op je website staan? Pas deze dan aan zodat klanten doorgeleid worden naar de Online Salarisportal.

Heb je de URL in de favorieten staan van je webbrowser? Zorg er dan voor dat je deze vervangt met ingang van 1 november.

Koppelingen

Heb je koppelingen met andere pakketten gemaakt? Doorgaans zal de wijziging van de URL geen invloed hebben op de koppeling. Mocht er onverhoopt toch een probleem optreden in de koppeling, neem dan contact op met je leverancier om door te geven dat de URL is gewijzigd.

Werknemerapp

Uit ervaring weten we dat de werknemerapp blijft functioneren na wijziging van de URL. Na verloop van tijd, bijvoorbeeld na een update van de app of het opnieuw installeren ervan, zal er opnieuw aangemeld moeten worden door de gebruiker. Dit moet dan met de nieuwe URL.

Beveiliging Nmbrs

Als werkgever, maar ook als salarisverwerker zijn we samen verantwoordelijk voor de persoonsgegevens van je medewerkers. In de afgelopen jaren is de beveiliging van deze persoonsgegevens steeds belangrijker geworden. Wij hebben er gezamenlijk belang bij dat deze daarom ook goed beveiligd zijn.

Wat gaat er veranderen?

De ontwikkeling van de beveiliging heeft niet stilgestaan. Inmiddels zijn we ook steeds meer gewend geraakt aan een extra beveiligingsmethode. Daarom gaan we met ingang van
1 november 2023 voor de Online Salarisportal over op Multi-factor authentication (MFA). Dit houdt in dat vanaf die datum gevraagd wordt om naast je gebruikersnaam en wachtwoord in te loggen met behulp van een extra code die aangemaakt wordt door een authenticator.

Als je op of na die datum inlogt op de Online Salarisportal, zal je de eerste gevraagd worden een authenticator te activeren. Daarvoor heb je tenminste een smartphone nodig.

Wat betekent dit voor jou als werkgever

Voor werkgevers betekent dit dat het lastiger is om, met een algemene gebruiker die niet aan een medewerker gekoppeld is, in te loggen. Mocht dit het geval zijn, neem dan gerust contact met ons op. Wij maken dan de nodige gebruikers voor je aan.

Wat betekent dit voor je werknemers

Voor werknemers betekent dit dat zij, indien zij inloggen via een PC, ook MFA moeten instellen. Loggen ze standaard in via de werknemersapp van Nmbrs op hun smartphone, dan zal dit niet veranderen. Daarvoor was al een extra beveiliging ingesteld.

Wat betekent dit voor jou als Accountants- of administratiekantoor

Ben je Accountants- of administratiekantoor? Het is mogelijk dat je vragen krijgt van je klanten hoe dit werkt. Ieder gebruiker van je kantoor maakt al gebruik van MFA voor zijn of haar Nmbrs omgeving. Daarom verandert er voor jou niets maar kun je het wel uitleggen aan je klant hoe het werkt.

Heb je vragen over deze onderwerpen? Neem gerust contact op met je contactpersoon.

Met vriendelijke groet,

Team Fiscaris

SAMENWERKEN LOONT

Hoe waarborgt u simpel de continuïteit, maand na maand?

Ideaal
Even snel laten uitrekenen wat die nieuwe medewerker gaat kosten.